Bodemuitputting is uitputting van jouw gezondheid
Bodemuitputting = uitputting van jouw gezondheid
We focussen zo ontzettend op stikstof dat we bijna vergeten dat er nog een heleboel andere redenen zijn waarom we over moeten stappen op regeneratieve landbouw. Bijvoorbeeld het feit dat bodemuitputting onze gezondheid uitput, waardoor we onszelf onbewust, onbedoeld en ongewild chronisch ziek eten. "We zijn niet alleen wat we eten, maar ook wat ons eten at".
In dit artikel, gepost door Decade of Action, leg ik uit wat bodemuitputting en gezondheidsuitputting met elkaar te maken hebben én hoe we het tij kunnen keren.
Binnenkort verschijnen ook deel 2 en 3 bij Decade of Action: deel 2 gaat over bodemuitputting en hormonen. Deel 3 over bodemuitputting en uitputting van onze darmen, waar zo'n 80% van ons immuunsysteem gezeteld is.
Dit gebeurt er in een notendop door bodemuitputting
We are the regeneration: Aan de slag met regeneratieve landbouw
Tot nog toe was er geen plek waar alle pioniers die zich met een gezonde manier van landbouw bezig houden bij elkaar kwamen. Om zich te verbinden en samen van regeneratieve landbouw het nieuwe normaal te willen maken. Nu wel! Op www.re-generation.cc vind je de verhalen, kennis en inspiratie van pioniers die zich elke dag inzetten voor regeneratieve landbouw: boeren, wetenschappers, juristen, beleidsmakers, bedrijven, denkers, opinieleiders, investeerders, burgerinitiatieven en veranderaars.
Lees hun verhalen en geniet van hun kennis en drijfveren. Want samen maken zij de landbouw, de bodem, de natuur én ons voedsel gezonder. Ze verbeteren en verrijken de natuur in plaats van haar te vernietigen. Ze bevorderen de biodiversiteit en versterken lokale gemeenschappen.
Ik ben er supertrots op dat ik voor dit platform mijn bijdrage mag gaan leveren met artikelen, lezingen en inspiratie vanaf Heerlijk Westerwolds Land.
Over de auteur van dit artikel
Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Ruim 15 jaar lang heeft ze mensen met chronische klachten begeleid in haar praktijk op het gebied van voeding en leefstijl. Inmiddels richt ze zich volledig op het inspireren van mensen om te kiezen voor onbewerkt, gezond, duurzaam en divers voedsel via haar boeken, lezingen, platforms, magazines en trainingen. Omdat het voor veel mensen moeilijk bleek om gezond eten in de praktijk te brengen, begon ze in 2011 boeken te schrijven.
- Weten van (h)eerlijk eten 1
- Weten van (h)eerlijk eten deel 2
- Alles draait om je Hormonen
- Op weg naar meer energie
- Je Brein vitaal - met elke hap een gezonde stap
- Mooi Eten
- Mooi Eten/Mooi Leven
(H)eerlijke recepten plus uitgebreide achtergrondinformatie om je gezondheid positief te beïnvloeden, vormen in alles wat ze schrijft de rode draad. Het geld van haar bestsellers investeert ze grotendeels in hun biodiversiteitsproject Heerlijk Westerwolds Land. Door een boek te kopen of cadeau te geven ondersteun je niet alleen haar gedachtengoed maar maak je het ook mogelijk dat Rineke volledig onafhankelijk van subsidies, adverteerders of financiers haar jarenlange kennis gratis kan blijven delen.