2x Hollandse stoofpeertjes met een twist
Vroeger hadden veel boerderijen nog een boomgaard, waarin steevast stoofpeertjes stonden. Maaike, Hofweb's fruitteler teelt ze ook nog; Gieser Wilde Mannetjes. Je maakt er een klassiek stoofpeertjesgerecht mee, maar dan met een twist; gember, cranberries en tijm. Probeer maar...Klik hier voor het recept. De granola in het recept kun je ook zelf maken. En in plaats van Griekse yoghurt kies ik voor de kefir hangop van Rauw Power.
Of back to basics, met dit makkelijke stoofperenrecept. Een ideaal en makkelijk dessert voor de koude, donkere dagen. En je huis gaat er heerlijk van ruiken! Kaarsjes aan op tafel, en lekker smikkelen maar. De vanillesuiker kun je vervangen door vanillestokjes. Wil je het wat zoeter? Dan kun je eventueel 2 dadels toevoegen.
Maar je kunt natuurlijk ook zelf variëren met verschillende smaken!
Meer inspiratie voor eenvoudige maar feestelijke recepten vind je in het bookazine MOOI Eten | MOOI Leven