Fleurige salsa

Fleurige salsa

Maak er met behulp van een serveerring 4 à 5 mooie porties van, op een bedje van rode of groene sla, groene blaadjes of ijskruid. Heerlijk.

Bereiding

Snijd alle ingrediënten in blokjes en doe ze in een schaal. Eventueel kun je wat variatie in grootte aanbrengen, maar snipper de ui wel heel fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de groenten.

Serveertips:

Maak er met behulp van een serveerring 4 à 5 mooie porties van, op een bedje van rode of groene sla, groene blaadjes of ijskruid. Of doe ze in een wrap of op een notencrackertje. Ook lekker om te serveren bij bijvoorbeeld het Mexicaans buffet.

Ingrediënten

Voor de salsa:

  • 1 kleine mango
  • 1 kleine rode ui
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel gedroogd korianderblad
    (of een paar takjes vers)
  • een paar blaadjes fijngehakte verse munt

Voor de dressing:

  • eventueel 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels witte balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie of, nog veel lekkerder: avocado-olie
  • snufje peper/zout
  • sap en rasp van 1 kleine biologische limoen
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • snufje cayennepoeder (echt een snufje!)

Gezondheidstips

Tip à la Rineke

Als je de paprika’s eerst grilt, dan laat afkoelen en vervolgens ontvelt, krijgt deze salade veel meer smaak.

De meeste dieren maken zelf vitamine C aan en wanneer zij gestrest zijn, is dat wel vier tot tien keer meer dan in rust. Ook mensen hebben veel meer vitamine C nodig in stressvolle periodes. Er zijn voedingswetenschappers die uitgaan van 1000 - 3000 mg vitamine C per dag in tijden van stress of dreigende virussen. Mensen kunnen echter zelf geen vitamine C aanmaken en zijn aangewezen op hun voeding, maar het valt niet mee om die hoeveelheid uit je voeding te halen. Vitamine C is een wateroplosbare vitamine. Dat betekent dat je lichaam er geen voorraadje van kan aanleggen en dat je bij voorkeur aan elke maaltijd (en het liefst ook bij elk tussendoortje, als je die eet) een vitamine C-bron toevoegt. Ook is het daarom aan te bevelen om in al je maaltijden meerdere vitamine C-bronnen te verwerken. Klik hier voor mijn artikel hierover in Medisch Dossier Magazine om te zien hoe je ook met kruiden en specerijen deze wezenlijke antioxidant op een heerlijke manier kunt toevoegen aan je eten.