Quinoamuesli bonbons
Heerlijke quinoamuesli bonbons à la Rineke.
Bereiding
Smelt de chocolade blokken au bain-marie. Boen de sinaasappel goed schoen, rasp de schil (geen wit meenemen) en pers de sinaasappel uit. Doe het sap, de rasp en de rest van de ingrediënten erdoor als de chocolade gesmolten is. Maak er ca. 22-24 rotsjes/bonbons van met behulp van 2 lepels (of een hele kleine ijsbolletjes lepel). Druk bovenop elk rotsje nog een paar zonnebloempitjes, wat kasha of hennepzaadjes. Laat ze afkoelen op een bakplaat. Niet in de koelkast bewaren, wel koel wegzetten.
Ingrediënten
- 200 gram donkere biologische chocola (72% of meer)*
- sap + rasp van 1 biologische sinaasappel
- 2 gram anijs
* ik gebruik altijd de Vivani 85% pure chocolade. Daar is de voedingswaarde ook mee berekend.
- 2 gram kaneel
- 125 gram PUUR Rineke Quinoamuesli
- ca. 20 gram zonnebloempitten, kasha, kokos of sesamzaadjes om ze door te rollen.
Gezondheidstips
Guilty Pleasures kun je heel eenvoudig een supergezonde twist geven... als je ze zelf maakt. Chocolade van minimaal 72% staat als supergezond te boek, vanwege het hoge cacaogehalte. Maar veel mensen vinden dit te bitter en kiezen daarom voor melkchocolade. Helaas heeft dat geen enkel positief effect op je gezondheid. Door de pure chocola op deze manier te gebruiken, smaakt het een stuk minder bitter en kun je toch van de gezonde effecten genieten. Zeker in combinatie met de quinoa muesli, de kaneel en de rasp van een biologische sinaasappel.
Voedingswaarde per bonbon, uitgaande van 24 bonbons uit bovenstaande hoeveelheden: