(W)eetjes van Rineke Dijkinga
Goed voor je hormonen
Voedingsadviezen bij Osteoporose
Vanaf ons 35-ste jaar neemt onze botdichtheid af: er wordt dan meer botmassa afgebroken dan er wordt aangemaakt. Hoe groot deze afbraak is, is grotendeels afhankelijk van onze voeding en leefwijze.
Soja, gezond of niet?
Soja staat al geruime tijd in de belangstelling: Is soja gezond of niet? In dit artikel geef ik je mijn visie op soja.
Eiwitten & aminozuren
Eiwitten & aminozuren bepalen de kwaliteit van je leven, wordt wel eens gezegd. Je zou het eiwit kunnen zien als een ketting en de aminozuren als de kralen van de ketting.
Jodium
Iedereen kent jodium en de meeste mensen weten dat jodium zo belangrijk is voor de schildklier en de stofwisseling. Krop (struma) is een van de duidelijkste signalen dat er een tekort is. Maar er zijn veel meer signalen dat er mogelijk een tekort aan jodium in het lichaam is.
Voedingsadviezen bij migraine
Er zijn zeer veel uiteenlopende oorzaken van migraine. Er zijn in de literatuur ruim 170 vormen van hoofdpijn/migraine beschreven. Los van de diverse oorzaken, denk aan: stress, tekorten aan voedingsstoffen,...
Voedingsadviezen bij een te hoge bloeddruk
Onze bloeddruk is van allerlei factoren afhankelijk. Vandaar dat een eenduidige aanleiding voor een te hoge bloeddruk niet altijd vast te stellen is. In 95% van de gevallen wordt zelfs de oorzaak niet gevonden. Ruim 30% van de Nederlandse volwassenen kampt met een te hoge bloeddruk. Wat de oorzaak ook is: bepaalde eet- en leefgewoonten kunnen een positieve invloed op onze bloeddruk hebben.
Cholesterol
Cholesterol op zich is geen ‘foute’ stof. Er zijn veel onderzoeken die uitwijzen dat noch cholesterol, noch verzadigd vet hart- en vaatziekten veroorzaken. Sterker nog, er zijn honderden onderzoeken waaruit blijkt dat juist een te laag cholesterol onwenselijk is.
Voeding bij ontstekingen
Er zijn grofweg twee vormen van ontstekingen: de klassieke ontsteking (die gepaard gaat met roodheid, hitte, zwelling, pijn en functieverlies) en de stille ontsteking (ook wel de laaggradige of koude ontsteking genoemd).
Waarom is een ei gezond?
Misschien leuk om te weten wat er zo gezond is aan een eitje? In dit artikel lees je wat het regelmatig eten van een (biologisch) eitje voor je gezondheid kan doen.
LAATSTE BOEK: Je brein vitaal - met elke hap een gezonde stap
Ons brein is een grootverbruiker van voedingsstoffen en stelt hoge eisen aan de kwaliteit, diversiteit en vitaliteit van ons voedsel. Een gezonde darm is misschien wel de hoofdrolspeler als het gaat om onze brein vitaliteit. Dit boek biedt volop aanknopingspunten en 110 heerlijke recepten om mee aan de slag te gaan.
NIEUW: Magazine 'Mooi Eten'. Special over Hormonen.
Klik hier voor meer informatie over dit bookazine